OM DRAKENS SKATT

Drakens Skattejuridik är döpt efter gatuadressen där kontoret ligger, Drakens Gränd 2 i Gamla Stan.

Jag som grundat Drakens Skattejuridik KB heter Sofi Sundbom (bilden) och jag har en jur. kand. examen från Stockholms Universitet. 

Till skillnad från de flesta andra människor så tycker jag att skattejuridik är både intressant och roligt. Jag tycker att jag arbetar med det mest spännande och stimulerande rättsområde som finns och jag sätter gärna tänderna i en riktigt klurig skattefråga. Att jag trivs med mina arbetsuppgifter sporrar mig till att ständigt utvecklas och att alltid göra mitt bästa för mina klienter och att leverera en tjänst som jag själv kan stå för. Jag är också ärlig och öppen i förhållande till mina kunder avseende deras chanser att vinna framgång i ett skatteärende. Finns det inte någon chans att vinna ett skattemål och att det är rent slöseri med pengar att anlita ett ombud så säger jag det direkt.

Jag är vidare övertygade om att det som krävs för att bli riktigt bra på skatterätt och skatteprocess är att man fokuserar helhjärtat på det rättsområdet. Därför är skatterätt, förvaltningsrätt samt frågor som hör till dessa områden (som arv och gåva) de enda verksamhetsområdena jag arbetar inom och jag kan med gott samvete påstå att jag är duktig på det jag gör. Jag har också flera duktiga skattejurister i min närhet som jag kan bolla svåra frågor med, vilket jag tycker är viktigt för att komma fram till ett optimalt resultat.

Jag har arbetat med kvalificerade skatterättsliga frågor sedan 2001 år då jag examinerades från juristlinjen i Stockholm. Jag har jobbat som processförare på Skatteverket i nästan 8 år och som skatteexpert på Kammarrätten i Stockholm i närmare 3 år. Jag har drivit skattemål som ombud i samtliga instanser dvs. förvaltningsrätten, kammarrätten och Högsta Förvaltningsdomstolen (fd. Regeringsrätten). Jag har också erfarenhet av skuldsaneringsfrågor. Jag startade verksamheten i Drakens Skattejuridik KB i slutet av 2010 och driver firman sedan dess.

En av mina hobbies är brottmål och ibland bloggar jag från intressanta brottmålsrättegångar. Bloggen hittar du här: www.rättegång.se